“Όχι… 4.000, αλλά μόνο 6 τα αιτήματα για καντίνες στην Αμφίπολη”

Κατηγορηματικά διαψεύδει τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι έχουν υποβληθεί περί τα 4.000 αιτήματα αδειοδότησης για καντίνες στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, ο δήμαρχος της περιοχής, Κωνσταντίνος Μελίτος, με τον οποίο επικοινώνησε το news.gr.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κύριος Μελίτος “δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόλις έξι αιτήματα αδειοδότησης, τόσο από μικροπωλητές, όσο και από ιδιοκτήτες καντινών. Τα αιτήματα αυτά αφορούν στη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων αυτής της μορφής στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται ο Λέοντας της Αμφίπολης, αλλά και το ταφικό μνημείο”.

Στο ερώτημα αν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στους έξι αυτούς επιχειρηματίες, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή απαντάει: “Δε θα δώσω άδειες αν δεν τελειώσουν οι ανασκαφές. Εκπονούμε ένα οργανωμένο διαχειριστικό σχέδιο στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, δεν χωρούν τέτοιου είδους επενδύσεις σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο τύμβος Καστά”.