“Αν καθυστερούσαν την κηδεία μπορεί να σηκωνόταν μέσα στην κάσα”

"Αν καθυστερούσε λίγο περισσότερο η κηδεία, μπορεί να προλάβαινε να σηκωθεί μέσα στην κάσα πριν γίνει η ταφή". Με αυτά τα λόγια περιγράφει το περιστατικό η Ε.Κ., συνένοικος της 49χρονης Κ.Δ.Ζ., η οποία σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών της θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας Θεσσαλονίκης.

"Η γυναίκα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο σπίτι της, αφού είχε δοθεί το πιστοποιητικό θανάτου. Νοσηλεύτηκε για περίπου μία εβδομάδα. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας, καθώς έπασχε από διαβήτη, ενώ πρόσφατα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι, σε καλπάζουσα μορφή".

Όπως ισχυρίζεται η Ε.Κ., το περιστατικό, όπως το καταγγέλουν οι συγγενείς συνέβη ως εξής: "Μετά την κηδεία και την ταφή, παρέμεινε ο νεκροθάφτης για να σκεπάσει με χώμα την κάσα. Εκείνη την ώρα έξω ακριβώς από τη μάντρα του κοιμητηρίου έπαιζαν παιδιά, τα οποία άκουσαν κάποιον να φωνάζει: 'Βοήθεια, βοήθεια'. Την ίδια στιγμή ο νεκροθάφτης, ο οποίος άκουσε και εκείνος τη φωνή, έσπασε με το φτυάρι την κάσα και αντίκρισε την Κ., η οποία είχε τα μάτια ανοιχτά, ενώ τα χέρια της ήταν υψωμένα, παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν τοποθετημένα πάνω στο σώμα της στη διάρκεια της κηδείας".

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αποτέλεσμα της νεκροψίας - νεκροτομής, η οποία θα διενεργηθεί μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει αρκετές απαντήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Από την πλευρά του πάντως το Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν η γυναίκα, εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθές, στο οποίο σημειώνεται ότι:

"Στις 25/09/2014 και ώρα 06.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό ιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ. Δ. Ζ. , διατελούσης σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ζωής της ως άνω ασθενούς".

Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Χρυσή Ματσικούδη, η οποία εφημέρευε το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι "με βάση το καρδιογράφημα που έγινε μετά την εκταφή, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή".