Νεκρώνει την Παρασκευή το αεροδρόμιο Μακεδονία

Νεκρώνει την ερχόμενη Παρασκευή και για τέσσερις ώρες , από τις 08.00 έως και τις 12.00 το μεσημέρι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ΠΟΥΑΧΦ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Χρηματαποστολών-Φυλάκων).

Η αποχή από τα καθήκοντά των εργαζομένων στην ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, θέτει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο Μακεδονία, αφού δεν θα γίνονται οι έλεγχοι αποσκευών, επιβατών και γενικότερα οι έλεγχοι ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διαχειριστές της θυγατρικής εταιρείας για την Ελλάδα, ενημέρωσαν το προσωπικό ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει κηρύξει παύση πληρωμών από τον περασμένο Οκτώβριο με την μητρική εταιρεία να έχει επωμιστεί στο κόστος των εργοδοτικών εισφορών, επιδομάτων, μισθοδοσιών των 1.107εργαζομένων υπαλλήλων στην ασφάλεια των αεροδρομίων. Ωστόσο σε πρόσφατη ηλεκτρονική αλληλογραφία- όπως τους κοινοποιήθηκε-, τέθηκε το ζήτημα της διακοπής χρηματοδότησης, και συνεργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων και από έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι από την εταιρεία έχουν καταβληθεί τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, εργοδοτικές εισφορές, ΦΠΑ, ταμεία, για τους 1.107 εργαζόμενους της εταιρείας σε σύνολο 3100 ατόμων που απασχολούνται σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας ως παράρτημα της Αμερικάνικης μητρικής, ενώ η τελευταία μισθοδοσία (Ιουνίου) δεν έχει ακόμα καταβληθεί και όπως έγινε γνωστό αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Αρμόδιοι για τον έλεγχο της τήρησης των όρων της σύμβασης, από την Ελληνική πλευρά, είναι το Υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ, ωστόσο από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα όπως προβλέπεται από τη σύμβαση .

Ανάλογα προβλήματα είναι πιθανόν να υπάρξουν και στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, της Κω, της Ρόδου, της Κέρκυρας και του Ηρακλείου.