Φάρμακα και ιατρικό υλικό από την Κοινωνική Αποστολή στο Αγαθονήσι

Φάρμακα, όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό αλλά και δωρεάν εξετάσεις πρόσφεραν μέλη και εθελοντές γιατροί στο ακριτικό Αγαθονήσι.

Μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, εξόπλισαν με όλα τα απαραίτητα το περιφερειακό ιατρείο που λειτουργεί στο ακριτικό νησί και οι γιατροί εξέτασαν παιδιά και ενήλικες, κατοίκους του νησιού.

Μέσα στον Ιούλιο η ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα μεταβεί σε Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Μυτιλήνη. Στόχος της να συμβάλει στην κάλυψη των σοβαρών ιατροφαρμακευτικών αναγκών που υπάρχουν στα ακριτικά νησιά.

“Το πιο σημαντικό που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί είναι να νιώθουν ότι δεν τους ξεχνάμε”, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιος Πατούλης.

“Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε 22 υγειονομικά οδοιπορικά σε 40 παραμεθόριες περιοχές. Σ΄αυτά τα δύο χρόνια, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εξέτασε συνολικά 47.000 άτομα. Από τα φάρμακα που συγκεντρώνουμε φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας αλλά και κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών”, πρόσθεσε ο κ.Πατούλης.

Από το Σεπτέμβριο, όπως επεσήμανε ο κ.Πατούλης, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα επισκεφτεί τη Γάβδο, την Κάρπαθο και την Κάσσο.

Σημειώνεται ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την κοινή προσπάθεια της Μ.Κ.Ο. Αποστολή και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να στηρίξουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.