Κύκλωμα από τη Βουλγαρία πουλά βρέφη σε Έλληνες

Η αναζήτηση baby sitter για τον ανήλικο γιο του τον οδήγησε σε απευθείας επαφή με μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Ο αθλητίατρος και πρώην παρουσιαστής της ρουμανικής τηλεόρασης Νεκτάριος Κουδούνης, γνωστός και από τις ανταποκρίσεις του από τη Ρουμανία στην υπόθεση Κώστα Πάσσαρη, έζησε μια πολύ περίεργη ιστορία.

Του προτάθηκε ακόμη και να αγοράσει ένα μωρό από τη Βουλγαρία.

Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βουλγαρία, κατηγορώντας τις για απάτη και συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα Espresso, αναζητώντας baby sitter για το γιο του, βρήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία 26χρονη από τη Βουλγαρία.

Όταν επικοινώνησε με την υποτιθέμενη διευθύντρια της baby sitter, εκείνη του είπε πως έπρεπε 120 ευρώ για να βγάλει καινούρια χαρτιά η 26χρονη κοπέλα.

"Όταν, ωστόσο, έστειλα τα λεφτά, μου είπαν ότι το ποσό δεν επαρκούσε και χρειάζονταν άλλα 500 ευρώ για έγγραφα που πρέπει να εκδοθούν από το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας", δήλωσε ο κ. Κουδούνης και αφού τα έστειλε, του ζήτησαν άλλα 100, επειδή τα 100 τα κράτησε η τράπεζα ως προμήθεια.

Κατόπιν, αφότου οργίστηκε ο ίδιος, ζήτησε εξηγήσεις για να λάβει τη σοκαριστική απάντηση: "Δεν μιλάμε καλά ελληνικά και έγινε παρεξήγηση. Νομίζαμε ότι στείλατε τα 500 ευρώ για να αγοράσετε κάποιο παιδί από τη Βουλγαρία".

Η δήθεν υπεύθυνη baby sitter συνέχισε: "Γνωρίζω καλά ότι πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν παιδί και ψάχνουν να αγοράσουν ένα από τη Βουλγαρία. Μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο ζευγάρι, να τους εξηγήσετε πώς γίνεται η δουλειά και να βγάλετε κι εσείς λεφτά. Εμείς, πάντως, μπορούμε να σας στείλουμε έναν κατάλογο με φωτογραφίες παιδιών για να διαλέξετε".

Ο κ. Κουδούνης έδειξε αποφασισμένος να πάει στην Αστυνομία και έλαβε την πληρωμένη απάντηση: "Μην είσαι χαζός. Δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε πίσω μας πολύ κόσμο, από δικηγόρους και γιατρούς, μέχρι αστυνομικούς. Δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα".

Εκείνος, πάντως, κατέθεσε μήνυση εναντίον των δύο γυναικών και έστειλε όλα τα στοιχεία που είχε στα χέρια του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη ΓΑΔΑ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.