Επίθεση αγνώστων στον Πάσχο Μανδραβέλη

Στόχος ομάδας αγνώστων έγινε ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής", Πάσχος Μανδραβέλης στην Πάτρα, όπου συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που επρόκειτο να μιλήσει, ομάδα περίπου 20 ατόμων, διέκοψαν την εκδήλωση με συνθήματα και φωνές, ενώ άρχισαν να καταφέρονται λεκτικά εναντίον του.

Μετά από λίγο η ομάδα των φοιτητών αποχώρησε και, όπως λέει ο ίδιος ο Μανδραβέλης στο kozanimedia.gr,  "...ύστερα από περίπου 20 λεπτά με ειδοποίησαν πως κάποιοι έχουν σπάσει το παρμπρίζ αλλά και τα δυο πλαινά τζάμια των παραθύρων στο αυτοκίνητό μου", 

Την επίθεση καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως όσοι επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο, προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη που έγινε σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Πάτρα.

Οι τραμπουκισμοί και οι φασιστικές πρακτικές στοιχείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία μας.

Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τέτοιες ενέργειες βίας και ακροτήτων να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη και απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο κ. Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση στην Πάτρα.   

Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται.

Αυτοί που δήθεν δηλώνουν αριστεροί, με τις πράξεις αυτές απλά προωθούν τον εκφασισμό του δημόσιου βίου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουμε τοίχος προστασίας στις βασικές αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού".