Έρευνα του λιμενικού για τους πυροβολισμούς μεταναστών

Έρευνα πραγματοποιεί το λιμενικό για τους πυροβολισμούς μεταναστών στις Οινούσσες, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τραυματίες είναι μια νεαρή γυναίκα και δυο άνδρες. Η γυναίκα και ένας άνδρας έχουν από μια σφαίρα στο μηρό, ενώ ο άλλος μια σφαίρα στον ώμο. Αμφότεροι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού.

"Το συμβάν ακόμα ερευνάται. Δεν έχω παραπάνω πληροφόρηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να καταθέσουν οι μετανάστες. Δεν ξέρω αν κατέθεσαν χθες και αν βρέθηκε ο κατάλληλος μεταφραστής, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Είναι ένα περιστατικό που δείχνει ότι υπάρχει μία επιθετικότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα ήρεμοι και να θεωρούμε ότι όλα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο είναι γαλήνια και υπάρχουν μόνο ταλαίπωροι μετανάστες. Υπάρχουν και επικίνδυνοι διακινητές.

Ο συγκεκριμένος σίγουρα προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, να αποφύγει τη σύλληψη και να αντιμετωπίσει με βία τους λιμενικούς και αυτό διερευνάται", δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι τραυματίες, ανάμεσα τους και μια 19χρονη γυναίκα, νοσηλεύονται εκτός κίνδυνου στο Νοσοκομείο της Χίου, ενώ έχει συλληφθεί και ανακρίνεται ένας από τους δουλεμπόρους.

Οι δουλέμποροι είχαν μεταφέρει το πρωί στις Οινούσσες ομάδα μεταναστών και στη συνέχεια μετέφεραν και μία δεύτερη.

Το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε να τους εγκλωβίσει και τότε οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν για να διαφύγουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Από τα πυρά υπέστη ζημιές και το σκάφος του Λιμενικού.

Συνολικά έχουν εντοπισθεί 20 μετανάστες.