Καταδίωξη με τραυματίες μεταξύ λιμενικού και σκάφους μεταναστών

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 10.30 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή Ανατολοικά των Οινουσσών, με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Λιμενικών που επέβαιναν σε περιπολικό σκάφος και Τούρκου δουλέμπορου, που μετέφερε μετανάστες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.
 
Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο στις 11.30 π.μ., ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους,. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εξ’αυτών έχει τραυματιστεί στη βουβωνική χώρα, ένας στα πλευρά και ένας στο χέρι, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα alithia.gr.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εντοπίστηκε από το στρατιωτικό φυλάκιο των Οινουσσών, όταν είχε ήδη κάνει την πρώτη αποβίβαση μεταναστών, ενημερώθηκε το Λιμενικό, δύο πλωτά του οποίου έσπευσαν στο σημείο, εντοπίζοντας το σκάφος του διακινητή, όταν εκτελούσε τη δεύτερη μεταφορά.  Από εκεί και έπειτα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος δουλέμπορος, επιχείρησε να εμβολίσει με το σκάφος του εκείνο του Λιμεναρχείου και στη συνέχεια το πυροβόλησε, άλλωστε τα σημάδια από τις σφαίρες φαίνονται στην πλώρη του περιπολικού σκάφους, οπότε οι Λιμενικοί απάντησαν αμυνόμενοι, με αποτέλεσμα και τον τραυματισμό των τριων ατόμων, αφού το σκάφος του δουλέμπορου ήταν ασφυκτικά γεμάτο από παράνομους μετανάστες.
 
Από το Λιμεναρχείο δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ στην σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο του κτηρίου της υπηρεσίας το πρωί τοποθετήθηκε αλυσίδα για να μην είναι προσβάσιμο. Πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος διακινητής έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, ενώ αναμένονται ανακριτές και από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος λόγω της σοβαρότητας του επεισοδίου. Οι παράνομα εισελθόντες μετανάστες, περίπου 25 τον αριθμό, ανάμεσα τους και τέσσερις γυναίκες, οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο και από εκεί στο Νοσοκομείο για τα περαιτέρω.