Κεφαλονιά: Μετά το σεισμό η κακοκαιρία

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία θα έρθουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά τον καταστροφικό σεισμό που άφησε αρκετούς πολίτες του νησιού χωρίς στέγη, ειδικότερα όσους κατοικούν στο δήμο Παλικής στο Ληξούρι, όπου οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες.

Σημειώνουμε ότι οι έλεγχοι στα κτίρια συνεχίζονται από τα αρμόδια κλιμάκια, ενώ η σεισμική ακολουθία δεν έχει ακόμα σταματήσει με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα αρκετοί μετασεισμοί.

Σημειώνεται ότι η επιδείνωση του καιρού δυσχεραίνει τους ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές δημιουργούν έναν επιπλέον παράγοντα ανησυχίας στους κατοίκους. 

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού στο νησί του Ιονίου αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά θα βρέξει, ενώ οι βροχές μέσα στη νύχτα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς. Την Κυριακή στο νησί αναμένονται νεφώσεις με βροχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη οπότε και ο καιρός θα αρχίζει να φτιάχνει.