ΟΧΙΠρωτοσέλιδο στους New York Times το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες”

Στην πρώτη τους σελίδα φιλοξενούν οι New York Times το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" που διοργανώνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η εφημερίδα έστειλε ρεπόρτερ της στην Κατερίνη όπου παρακολούθησαν από κοντά την 36η σχετική διανομή από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας "Ο Τόπος Μου".

Στο πρωτοσέλιδο τους οι New York Times κάνουν εκτενή αναφορά στην "προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με επίκεντρο την κοινωνική οικονομία" (After crisis Greeks work to promote "social" economy).

Στο δημοσίευμα γίνεται- μεταξύ άλλων -αναφορά στις προσπάθειες παραγωγών και οργανωμένων πολιτών σε όλη την Ελλάδα να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να πουλήσουν απευθείας στους καταναλωτές, οι οποίες μολονότι δεν αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις, αντιπροσωπεύουν την "τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης".

Αυτές οι προσπάθειες οργανωμένων πολιτών και παραγωγών από όλη τη χώρα, θα εξετάσουν θέματα που τους αφορούν, στη διάρκεια της 3ης Πανελλαδικής Συνάντησης "Χωρίς Μεσάζοντες" που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, στην πόλη της Κατερίνης. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν και παραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους σύμφωνα με το μοντέλο της "Συμβολαιακής Γεωργίας", το οποίο θα αποτελέσει βασική ενότητα της συνάντησης.