Βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες στην Καρδίτσα

Ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών, με τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και η εμμονή της κυβέρνησης σε αυτόν ωθεί τους αγρότες σε κινητοποιήσεις.

Ήδη τα τρακτέρ μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από τα κοντινά χωριά του νομού, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας οι αγρότες "ζεσταίνουν μηχανές".

"Η απόφαση που βγήκε είναι ότι από σήμερα στις πλατείες των χωριών βγάζουμε τα τρακτέρ, εμείς εδώ στην Καρδίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Η σύσκεψη στη Λάρισα ήταν πανελλαδική. Από Κρήτη, από Πελοπόννησο, από Έβρο, από Καβάλα, από όλη την Ελλάδα. Μαζευόμαστε στις πλατείες των χωριών, την Παρασκευή στις 24 θα πάμε στις εφορίες, όλης της χώρας, να κάνουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας για το φορολογικό και μετά ανάλογα με τις δυνάμεις που έχουμε θα δούμε προς τα που θα κινηθούμε, πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα", δηλώνει ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας.

Τα χρήματα που μένουν πλέον στον αγρότη για να ζήσει είναι μηδαμηνά. Η παραγωγή δεν είναι κάτι στάνταρ κάθε χρόνο, εξηγούν οι αγανακτισμένοι αγρότες.