Κινητοποιήσεις αγροτών κατά των βιβλίων εσόδων-εξόδων

Σε αγώνα διαρκείας προσανατολίζονται οι αγρότες της Αχαϊας, κατά των μέτρων που οδηγούν τον κλάδο τους σε αφανισμό, όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους,  διαμαρτυρόμενοι για τη διάταξη που τους υποχρεώνει να ανοίξουν λογιστικά βιβλία εσόδων – εξόδων.

Όσοι αγρότες το 2013 είχαν τζίρο από πωλήσεις ή παραδόσεις αγροτικών προϊόντων που ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ ή έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ, υποχρεούνται από τον Μάρτιο του 2014 να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν παραστατικά τιμολόγια, ακόμη και αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές και ταυτόχρονα να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

Για τις 19:00 της Δευτέρας έχει προγραμματισθεί σύσκεψη των αγροτών στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασής της και να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως σημειώνουν, θα στηθεί κοινό μέτωπο αντίδρασης των αγροτών Αχαϊας και Ηλείας και συντονισμένα θα προχωρήσουν στις όποιες κινήσεις, με το ενδεχόμενο να βγουν με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου να είναι πάρα πολύ πιθανό.