Τα πλοκάμια της γεωργιανής μαφίας στη Θεσσαλονίκη

Άλλες μικρότερες εγκληματικές οργανώσεις έλεγχε και συντόνιζε στη Θεσσαλονίκη η γεωργιανή μαφία τα τέσσερα μέλη της οποίας συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με όσα είπε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος, Κ.Παζαρλής,  η μαφιόζικη οργάνωση λάμβανε ποσοστά από τις υπόλοιπες ομάδες από τις εγκληματικές τους πράξεις, όπως ληστείες, εκβιάσεις και. Μάλιστα, οι τέσσερις συλληφθέντες δυο Γεωργιανοί και δυο ομογενείς, φρόντιζαν να προμηθεύουν τις άλλες οργανώσεις με όπλα, σύμφωνα με το voria.gr.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι γεωργιανής καταγωγής και εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή τους εννέα όπλα, όπως Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, αλλά και ταυτότητες διαφόρων χωρών. Αστυνομικοί τους συνέλαβαν την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ξενοδοχείο του  Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε άλλα σημεία της πόλης, ως μέλη της γεωργιανής μαφίας.

Ο ένας από τους συλληφθέντες καταδικάστηκε, με 8ετή κάθειρξη, για την ένταξη του στη γεωργιανή μαφία και η αστυνομία τον αναζητούσε ως φυγόποινο. Θεωρούνταν διάδοχος του Λάσα Σαχανασβίλι, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο 2012 σε ξενοδοχείο της Αττικής, όπου διέμενε επί δύο μήνες. Φυγόποινος ήταν  και ο δεύτερος από τους συλληφθέντες ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 7ετή κάθειρξη για διακεκριμένες κλοπές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το περασμένο καλοκαίρι, επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον 52χρονο Λάσα Σουσανασβίλι για τη «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» με δράση σ' όλη την Ευρώπη. Κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε θύμα πολιτικής δίωξης από το καθεστώς Σαακασβίλι, πρόεδρο της Γεωργίας.