Μαζική ποδηλατοδρομία την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Ποδηλάτες από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης, διοργανώνεται η "Παλλαϊκή Εορταστική Ποδηλατοδρομία" από τα πολιτιστικά, αθλητικά και ιστορικολαογραφικά σωματεία της Βορείου Ελλάδος. Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοικτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους ποδηλάτες.

Οι αφετηρίες από τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι ποδηλάτες, με τελικό προορισμό όλων τη Θεσσαλονίκη, είναι: Βεργίνα, Πέλλα, Πρέσπες - Αιανή, Σαραντάπορος - Ολυμπος - Δίον, Φίλιπποι, Νεάπολη - Αμφίπολη και Αρχαία Στάγειρα.

"Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση. Εκατοντάδες ποδηλάτες θα φτάσουν στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζοντας τα εκατό χρόνια από τότε που ο ελληνικός στρατός μπήκε θριαμβευτής στην πόλη", δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Σιώκος.

Λεπτομέρειες της εκδήλωσης της προσεχούς Παρασκευής

Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης των συμμετεχόντων στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ανάμεσα στις 13:00 και 14:00.

Οι ομάδες θα συγκεντρωθούν σε δυο σημεία της πόλης: στο Λιμάνι (δυτικά της πόλης) και στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο (ανατολικά της Θεσσαλονίκης).

Θα ακολουθήσει μαζική εκκίνηση με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων και βράβευση αθλητών.

Η εορταστική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στις διαδρομές θα υπάρξει ειδική ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία.