Ματαιώνεται ο ανισόπεδος κόμβος της Λαχαναγοράς

Άλλο ένα έργο που θα έδινε ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης δείχνει να αναβάλλεται. Προς ματαίωση βαίνει η κατασκευή του κόμβου 16 στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Λαχαναγοράς.

Καταβολή νόμιμων αποζημιώσεων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ ζήτησε, σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλονίκη, ο εργολάβος του έργου και αυτή προβάλλεται ως η κύρια αιτία της ματαίωσης καθώς το Δημόσιο αρνείται να τα καταβάλει. Το αίτημα για τη λύση της σύμβασης υποβλήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Η περιφέρεια έκανε δύο ολόκληρους μήνες για να το εξετάσει και τελικά στις 19 Σεπτεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση τεχνικών έργων απέρριψε το αίτημα του αναδόχου.

Η έκταση που έχει απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες του έργου είναι 95 στρέμματα, εκ των οποίων όμως τα 43 είναι καταπατημένα. Από αυτά τα 15 τα έχει καταπατήσει ιδιώτης ο οποίος διαθέτει μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ο οποίος έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από την περιοχή από το 2002 ακόμη όταν τελεσιδίκησε η υπόθεση.

Άλλα 28 στρέμματα καταλαμβάνονται παρανόμως από εργοληπτική επιχείρηση, η οποία εκτελούσε έργο για λογαριασμό της "Εγνατία Οδός ΑΕ". Ωστόσο καμία αρμόδια αρχή δεν έχει κινηθεί για την απελευθέρωση των καταπατημένων εκτάσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλονίκη.