Επεισοδιακή καταδίωξη στη Ρόδο μεταξύ Ρομά και Αστυνομίας

Συνελήφθησαν στη Ρόδο τρεις Ρομά, οι οποίοι, επιβαίνοντες σε φορτηγό όχημα, παρέσυραν αστυνομικό.

Εκείνος, στην προσπάθειά του να ασκήσει τυπικό έλεγχο στο όχημά τους, έκανε νεύμα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι, στο ανοικτό Ι.Χ. φορτηγό που επέβαιναν, αγνόησαν τις κινήσεις του.

Ακολούθησε καταδίωξη, στην οποία τελικά ακινητοποιήθηκε το όχημα, αλλά οι τρεις Ρομά, ηλικίας 28, 37 και 60 ετών, κλειδώθηκαν στην καμπίνα του φορτηγού, αρνούμενοι να βγουν έξω!

Ο ένας εκ των τριών, ο 60χρονος οδηγός του οχήματος, κινήθηκε απειλητικά, βάζοντας μπρος το όχημα (!), κατά του αστυνομικού που αποπειράθηκε να τους σταματήσει.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απείθειας, αντίστασης, απειλής και εξύβρισης, όπως αναφέρει η Αστυνομία.

Η Αστυνομία αναφέρει:

"Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ανταποκρινόμενοι σε σχετική κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν άμεσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου όπου είχε δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των θαμώνων.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο συγκεκριμένο κατάστημα εντοπίσθηκε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ανοικτού τύπου στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι (και εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο) με οδηγό τον 60χρονο να κινείται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά αστυνομικά σήματα παρέσυραν τον επικεφαλή αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε., θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν το όχημα των δραστών, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από αυτό, απειλώντας και εξυβρίζοντας ενώ παράλληλα αντιστέκονταν σθεναρά κατά την προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου".