Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στη Λευκάδα

Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, πρόσφυγες από τη Συρία,  σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και τέσσερα παιδιά.

Από το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εντοπίσει τους διακινητές που μετέφεραν στην Πάλαιρο τους 27 Σύριους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στην ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου ένα φορτηγό όχημα κλειστού τύπου, με το οποίο εκτιμάται ότι έγινε η μεταφορά των μεταναστών. Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει η Αστυνομία από τις έρευνες που κάνει, αλλά και τις καταθέσεις που έχουν δώσει μετανάστες, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τρία άτομα, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, που φέρονται να εμπλέκονται στην διακίνηση των μεταναστών, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων. 

Οι μετανάστες ειδοποίησαν την Αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε σκάφος και είναι σε κίνδυνο.
Άμεσα έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος.

Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ άλλοι οκτώ εντοπίστηκαν νεκροί από τη δύναμη του λιμενικού.

Οι έρευνες του Λιμενικού, με δύτη, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συνεχίζονται.

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.