Ινστιτούτο ομορφιάς - "μαϊμού" εξαπάτησε 59 άτομα στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας υπηρεσίες αισθητικής και θεραπείες, σε κάποιες περιπτώσεις με βλαβερές συνέπειες για την υγεία των ανυποψίαστων θυμάτων, με την ψευδεπίγραφη επικάλυψη της συνεργασίας με ειδικούς γιατρούς και αισθητικούς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Για την υπόθεση κατηγορούνται έντεκα άτομα, ηλικίας 23 έως 60 ετών, που αναζητούνται, ενώ φέρονται να αποκόμισαν από τις αρχές του 2012, οπότε ξεκίνησε η δράση τους, περί τις 55 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το πολυμελές κύκλωμα είχε συστήσει παράνομη επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία εμφανιζόταν είτε ως δερματολογικό κέντρο είτε ως ινστιτούτο αισθητικής και άλλαζε συχνά τόσο την έδρα της όσο και την επωνυμία της. Ανάμεσα στις υποτιθέμενες υπηρεσίες που παρείχε περιλαμβάνονταν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος αλλά και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες, μάλιστα, προσφέρονταν υπό τηνδήθεν επίβλεψη ειδικού δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν μία 29χρονη.
Μάλιστα, η τελευταία, μαζί με την 60χρονη μητέρα της, προκειμένου να προσελκύσουν τα θύματά τους, "ανέβαζαν" σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών ομορφιάς. Οι πελάτες που αγόραζαν τα σχετικά κουπόνια κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο δήθεν ινστιτούτο γίνονταν δεκτοί από μέλη της σπείρας, ενώ, στη συνέχεια, άλλα μέλη της παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι ή ως γιατροί και πραγματοποιούσαν τις συνεδρίες. Προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα χρήματα από τα θύματα οι επιτήδειοι πρότειναν την παροχή κι άλλων υπηρεσιών, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωναν ποτέ, αφού στην πορεία οι δράστες, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες, ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού και τελικά άλλαζαν έδρα και επωνυμία της επιχείρησης.
Θύματα της σπείρας έπεσαν συνολικά 59 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, κάποιες από τις οποίες υπέστησαν δερματικές βλάβες, όπως εξανθήματα και ερεθισμούς.
Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου που εξιχνίασαν την υπόθεση, ερευνούν καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία, δύο από τις κατηγορούμενες, εκμεταλλευόμενες άνοια της ηλικιωμένης μητέρας του, σε διάστημα οκτώ μηνών, την οδηγούσαν συστηματικά σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις διαφόρων χρηματικών ποσών, το συνολικό ύψος του οποίων ανέρχεται σε 55.600 ευρώ.
Η δικογραφία, που περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, θα σταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων ατόμων που έπεσαν στα "δίχτυα" της συγκεκριμένης σπείρας.