Ζητήθηκε από 65χρονο να καταταγεί στο στρατό!

Καλός πολίτης στα 65! Ένας 65χρονος από το Βόλο δεν πίστευε στα μάτια του όταν παρέλαβε ταχυδρομικώς στο σπίτι του ειδοποίηση για στρατιωτική κατάταξη!

Η ειδοποίηση εστάλη από την Εισαγγελία Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης και εντός της διευκρινιζόταν ότι ο άνδρας ήταν καταχωρημένος στους ανυπότακτους και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητήθηκε να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη θητεία του, διότι διαφορετικά θα κινδυνεύσει με κυρώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr.

Ο 65χρονος νόμιζε αρχικά ότι κάποιος του έκανε φάρσα. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο των υπηρεσιών του στρατού.

Σύμφωνα με το έγγραφο που του παραδόθηκε, ο ίδιος κρίθηκε από το Δικαστήριο που συγκροτήθηκε στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ανυπότακτος, αφού κρίθηκε ένοχος ως κατηγορούμενος ανυποταξίας και μάλιστα σε καιρό γενικής επιστράτευσης, και έπρεπε να παρουσιαστεί επειγόντως σε Μονάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του.

"Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβαζα. Αρχικά τα έχασα νομίζοντας ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν κατάλαβα ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο άρχισα πλέον να ψάχνομαι, αναζητώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διορθώσουν το μέγα λάθος", επισήμανε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λάθος στην αποστολή του εγγράφου εντοπίστηκε γρήγορα, αφού όπως αποκαλύφτηκε η συγκεκριμένη έγγραφη ειδοποίηση απευθύνονταν σε άνδρα με το ίδιο επίθετο, αλλά διαφορετικό μητρώνυμο.

"Ευτυχώς που με μία δεύτερη ματιά και συνομιλώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε το λάθος και έτσι δεν χρειάστηκε μεγαλύτερο ψάξιμο για να αναζητηθεί η πραγματική αλήθεια", λέει ο παρ’ ολίγον κληθείς εκ νέου να υπηρετήσει τη θητεία του.

Παρεμπιπτόντως, ο 65χρονος έχει υπηρετήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα τη θητεία του την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα και απολύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Όσο για τους υπαλλήλους της Στρατολογίας στη Λάρισα, αυτοί ενημέρωσαν τον ανυποψίαστο 65χρονο ότι το λάθος θα διορθωθεί και τον καθησύχασαν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.