Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε παράνομο αποστακτήριο τσίπουρου

Βαριές ποινικές και χρηματικές ποινές αντιμετωπίζει κάτοικος Τρικάλων, που παρασκεύαζε τσίπουρο, σε παράνομο αποστακτήριο.

Ο 47χρονος φέρεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr, να χρησιμοποιούσε υλικά αμφίβολης ποιότητας, χωρίς τις απαιτούμενες από τον Νόμο άδειες.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας εντόπισε το πρωί της Τρίτης το αποστακτήριο, που λειτουργούσε σε αποθήκη στον Δήμο Φαρκαδόνας και οι άνδρες του έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα.

Εντός της αποθήκης, εντόπισαν τον 47χρονο Τρικαλινό ιδιοκτήτη όπου πραγματοποιούσε σε αυτοσχέδιο καζάνι περίπου 280 κιλών απόσταξη του τσίπουρου.

Παράλληλα, σε διπλανό χώρο, υπήρχε σε πλαστικό δοχείο ποσότητα τσίπουρου δύο τόνων που κατασχέθηκε.

Από το τσίπουρο εστάλησαν δείγματα στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου για ανάλυση, ενώ τα καζάνια και όλα τα σύνεργα της παράνομης απόσταξης τσίπουρου, μεταφέρθηκαν σε χώρο του Τελωνείου Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Τελωνείου Τρικάλων, προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο, για να διαπιστώσουν αν τα καζάνια λειτουργούν σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, ή αν υπάρχουν άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια απόσταξης και βράζουν παράνομα ποσότητες τσίπουρου που δεν τις έχουν δηλώσει.

Σημειώνεται ότι αν κάποιος βράσει παράνομα τσίπουρο, οι κυρώσεις που θα υποστεί θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς κατάσχεται η ποσότητα της παράνομης απόσταξης, ενώ υπάρχουν ποινικές κυρώσεις, ενώ το πρόστιμο είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.