Νέες συλλήψεις μαθητών λόγω κατάληψης στην Ηγουμενίτσα

Σε νέες συλλήψεις μαθητών που μετείχαν σε κατάληψη σχολείου προχώρησε η Aστυνομία, αυτή τη φορά στην Ηγουμενίτσα.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, συνελήφθησαν δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, για τους οποίους ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Έχει προηγηθεί ανάλογο περιστατικό στο ΕΠΑΛ Λαμίας, για το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε την Πέμπτη, στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι "όλα έγιναν σύννομα και με μεγάλη ανοχή από τους εισαγγελείς και το δικαστήριο".

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα γεγονότα της Τετάρτης, η Αστυνομία μπήκε στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας μετά από αναφορά στην Εισαγγελία από τους διευθυντές των σχολείων που συστεγάζονται στο ΕΠΑΛ.

Όπως σημειώνει η "Εφημερίδα των Συντακτών", αντίθετα με ότι συνέβη στη Λαμία, οι μαθητές δεν οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, αλλά ορίστηκε τακτική δικάσιμος και θα δικαστούν βάσει του νόμου για τις καταλήψεις.

Αντιδρώντας, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας μιλά για "έφοδο" της Αστυνομίας και καταγγέλλει ως "απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών" και θα θέσει το ζήτημα στην γενική συνέλευση την Παρασκευή.

Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους, γιαυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβληματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.