Μαθηματικός διαγωνισμός στις 20 Οκτωβρίου

Τα "θετικά μυαλά" του νομού Λαρίσης φιλοδοξεί να βρει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Τον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" στα Μαθηματικά διοργανώνει η εταιρεία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στις 08:45 στο διδακτήριο του 4ου Λυκείου Λάρισας.

Ο  διαγωνισμός  θα έχει διάρκεια τριών ωρών και απευθύνεται στους μαθητές της δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου και στους μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού  Λυκείου.

Διαγωνισμός-πρόκριμα για τις Μαθηματικές Ολυμπιάδες

Οι  μαθητές, που  θα  διακριθούν  στο  διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ", θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ", ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στη Λάρισα.
               
Στη  συνέχεια  οι  διακριθέντες  θα  λάβουν  μέρος  στην τελική φάση του  διαγωνισμού  με την ονομασία "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013,  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Μέσα από τον διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" θα επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2013), στη 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Τουρκία, Ιούνιος 2013) και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Κολομβία, Ιούλιος 2013).