Kατεβάζουν ρολά οι καφετέριες την Πέμπτη

Χωρίς καφετέριες αύριο η Ξάνθη; Έτσι φαίνεται ότι θα συμβεί την ημέρα της πανελλαδικής γενικής απεργίας καθώς τα μέλη του Σωματείου Καφέ-Μπαρ της Ξάνθης αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, Ανδρέας Ιντζές, υπάρχουν μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το γεγονός ότι τα μέλη του σωματείου είναι 70 ενώ τα καταστήματα της πόλης 170.

Παρόλα αυτά, επισημαίνεται ότι τα καταστήματα του κέντρου ανήκουν στη δύναμη του σωματείου και θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα ενημερώσει τους επαγγελματίες των καφέ, ακόμα και εκείνων που δεν είναι μέλη του σωματείου, για να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Διευκρινίζεται πάντως ότι ο σχεδιασμός προβλέπει στάση εργασίας μέχρι τις 14:00 και όχι 24ωρη απεργία, καθώς ο στόχος είναι να δοθεί στην πόλη η εικόνα ότι "νεκρώνουν όλα", στο κλίμα της κινητοποίησης των επαγγελματιών και των εμπόρων.