Ηράκλειο: Επεισόδια στην πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Ένταση σημειώθηκε μετά την πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ορισμένοι εκ των διαδηλωτών άναψαν φωτιές σε αρκετούς κάδους απορριμμάτων, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στις βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά προκειμένου να τους διαλύσουν, ενώ στην συνέχεια κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές πήγαν στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού", όπου ακολούθησαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έριξαν δακρυγόνα.

Νωρίτερα, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στα "Λιοντάρια" του Ηρακλείου για να τιμήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να διαδηλώσει κατα της αστυνομικής βίας.

Περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μαθητές, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και κινημάτων συμμετείχαν στην πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε αφού κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έριξαν μπογιές στην πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου, ενώ έσπασαν και την βιτρίνα ενός καταστήματος.

Μετά την πορεία κάποιοι επέστρεψαν στα Λιοντάρια και στην συνέχεια προκάλεζαν ζημιές σε τράπεζες στην οδό 1821.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε το απόγευμα και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, καθώς και στο Ρέθυμνο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν "διακριτική".

Μετά το τέλος της πορείας στα Χανιά, κάποιοι προκάλεσαν μικροζημιές σε ATM τράπεζας.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Ηράκλειο στο flashnews.gr