Αναγκάζουν έγκυες και γυναίκες με περίοδο σε άδεια άνευ αποδοχών!

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην Πάτρα, όπου συγκεκριμένοι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν εγκύους, ή ακόμη, αναγκάζουν τις γυναίκες να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών, ή ακόμη και να παραιτηθούν όταν βρεθούν σε ενδιαφέρουσα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από καταγγελίες της Α. Αραμπατζή, που έγιναν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η κυρία Αραμπατζή κατήγγειλε ότι με το φόβο ότι δε θα ξαναπροσληφθεί στη δουλειά της, έχασε ένσημα και τώρα δεν έχει ασφάλιση, λίγο πριν γεννήσει το παιδί της.

Η κυρία Παναγοπούλου, πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων στην Πάτρα κατήγγειλε ότι "τέτοιες συνθήκες έχουν γίνει καθεστώς στην κλειστή αγορά της Πάτρας" και ανέφερε ως παράδειγμα μία εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε τον εργοδότη της στην Επιθεώρηση Εργασίας για οφειλούμενο ποσό, δικαιώθηκε δικαστικά, δεν έχει αποζημιωθεί ακόμη οικονομικά, αλλά όταν έπιασε δουλειά αλλού, ο πρώην εργοδότης της πρότεινε στη νυν εργοδότριά της να τη διώξει επειδή έστειλε εκείνον στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αποτροπιασμό όμως προκαλεί η καταγγελία της κυρίας Παπαδοπούλου, η οποία ανέφερε πρακτική ενός άλλου εργοδότη της πόλης, ο οποίος ζητά από τις υπαλλήλους τους να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών κατά τις δύσκολες μέρες του μήνα, στην έμμηνο ρήση τους, "για να μην πηγαίνουν όλη την ώρα στην τουαλέτα, ενώ είναι στη δουλειά", καταγγελία η οποία επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα patrastimes.gr.