Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το εύρημα του σκελετού του θαμμένου προσώπου του τάφου της Αμφίπολης, σε κατασκευή με πωρόλιθους, επάνω από το φέρετρο.
Στις επιπρόσθετες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, φαίνεται ολοκάθαρα η συνολική αρχιτεκτονική του χώρου γύρω από τον υπόγειο τάφο, σε μια εξαιρετική παρουσίαση.
Από τη διεπιστημονική ομάδα σημειώθηκε ότι εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54 μέτρων και μήκους 2,35 μέτρων. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φέρετρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90 μέτρα.
Στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ερευνών στον τύμβο έγινε έλεγχος και δειγματοληψία των ιζημάτων, εσωτερικά και εξωτερικά του τάφου, όπως και γεωτρητικός έλεγχος του υπεδάφους του, ώστε να διαπιστωθεί το γεωλογικό υπόβαθρο. Τα ιζήματα αποτελούνται από εναλλαγές άμμου και μάργας, λιμναίας προέλευσης.