Γεράκι της Μάλτας:Έφυγε από Ηράκλειο εξαιτίας 5.000 πυροτεχνημάτων

Το "Γεράκι της Μάλτας" επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τη Σούδα. Οι επιφανείς επιβάτες του που ταξίδευαν ιγκόγνιτο βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα ήταν σε διαπραγματεύσεις μέσω του..πράκτορά τους, καθώς οι "άγνωστοι ταξιδιώτες" του ιστιοφόρου ζήτησαν κάτι πολύ συγκεκριμένο: λόγω της γιορτής ενός φίλου τους να δέσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, έστω στο βόρειο λιμενοβραχίονα, αλλά να το γιορτάσουν δεόντως! Πως; Με πολλά βεγγαλικά, συνολικά 5000!

Μάλιστα, οι πρόχειροι υπολογισμοί των ανθρώπων του Λιμεναρχείου και των άλλων αρμοδίων αρχών έδειχναν ότι έπρεπε να...σκάνε βεγγαλικά στον ουρανό της πόλης για 20-25 λεπτά. 

"Φαντασμαγορικό το θέαμα, διαφήμιση για την πόλη το "Φάλκον" γιατί όχι;" σκέφτηκαν από το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος και έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τη σχετική άδεια.

Παρόλ' αυτά η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το αεροδρόμιο Ηρακλείου είχαν διαφορετική άποψη, καθώς δεν μπορούσαν σε ώρα αιχμής να δώσουν άδεια δίπλα στην περιοχή απογειώσεων και προσγειώσεων των αεροσκαφών..."Προέχει η ασφάλεια των πτήσεων κάθε θεάματος" όπως ανέφεραν. Έτσι, ναυάγησε το σχέδιο και οι επιβάτες του Φάλκον μετακομίζουν στη Σαντορίνη για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό το κόσμου

Με μήκος 88 μέτρα, το "Γεράκι της Μάλτας" είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.

Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση για περίπου 500.000 ευρώ την εβδομάδα.

Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.

Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο, ενώ η ίδια για πρακτικούς λόγους ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου, όπως αναφέρει το cretalive.gr