Τα βουνά πήραν μέλη του Ποταμιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Με το σύνθημα "η αναρρίχηση και τα μοναστήρια μπορούν να συνυπάρξουν στα Μετέωρα" πραγματοποίησαν το πρωί μία "αναρρίχηση διαμαρτυρίας" στο βράχο Δουπιάνης στα Μετέωρα, με αφορμή το γεγονός ότι το ΚΑΣ απέρριψε αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης που θέλησε να διοργανώσει στα Μετέωρα το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης, το περίφημο Petzl Rocktrip Festival.
Συγκεκριμένα τα στελέχη του Ποταμιού, Στέφανος Ψημένος και Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα που ήταν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πραγματοποίησαν επί δυο ώρες περίπου την εν λόγω αναρρίχηση υπό τα βλέμματα πολλών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσουν το εγχείρημα, ενώ κάποιοι από αυτούς δοκίμασαν επίσης να αναρριχηθούν. Στη συνέχεια δε στο σημείο όπου έγινε η αναρρίχηση έδωσαν συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσαν τις θέσεις του Ποταμιού για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο κ. Ψημένος, για τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός τόπος συνεννόησης, εν προκειμένω μεταξύ του ΚΑΣ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.
Η απόρριψη από το ΚΑΣ του αιτήματος της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για όλους και για την τοπική κοινωνία η οποία θα είχε οικονομικές απολαβές από την αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω του γεγονότος, καθώς, περισσότερα από 1000 άτομα (αθλητές, θεατές και δημοσιογράφοι) από όλον τον κόσμο, επί μια εβδομάδα (29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου) θα ήταν μαζεμένοι στα Μετέωρα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης, με τη διεθνή δημοσιότητα που το συνοδεύει, θα καθιέρωνε τα Μετέωρα ως παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό, όπως συνέβη και με την Κάλυμνο από το 2006, όταν διεξήχθη εκεί αυτό το Φεστιβάλ. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει επέκταση της τουριστικής περιόδου, νέες θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη.