Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στο Ρέθυμνο για την παραμονή του κροκόδειλου Σήφη στο φράγμα των Ποταμών, σε ελεγχόμενο χώρο, την ίδια ώρα που ειδικοί καταστρώνουν σχέδια επί σχεδίων για τη «σύλληψή» του Σήφη.
Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει άλλη προοπτική στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς ο "Σήφης θα εκτοξεύσει, όπως λένε, στα ύψη την τουριστική επισκεψιμότητα. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι σπεύδουν στο φράγμα προκειμένου να απαθανατίσουν τον Σήφη. Μάλιστα τουριστικά γραφεία ξεκίνησαν να εντάσσουν στο ημερήσιο πρόγραμμα εκδρομών και μία στάση στο φράγμα των Ποταμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".
Από την άλλη, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η παραμονή του Σήφη στο φράγμα εγκυμονεί κινδύνους και ζητούν το ερπετό να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν. Κάτοικοι που διατηρούν περιουσίες κοντά στο φράγμα εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους, για τα ζώα τους αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα επισκεπτών, κυρίως νεαρών, οι οποίοι πηγαίνουν εκδρομές στο φράγμα.
Στη... διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το μέλλον του Σήφη και την αξιοποίησή του, ο ερευνητής - ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, ο οποίος "πρωταγωνιστεί" στην επιχείρηση... αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, εμφανίζεται κατηγορηματικός. «Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πάρει την απόφαση. Είμαι όμως αρνητικός να παραμείνει στο φράγμα. Αν αύριο ο δήμαρχος Αποκόρωνου προτείνει να βάλει δύο ιπποπόταμους στη λίμνη του Κουρνά, τι θα γίνει; Ποιος θα βάλει "φρένο" σε όλη αυτήν την ιστορία;».