Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, ενάντια στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, εκπαιδευτικοί και αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Σπάρτης, διεκδικώντας, όπως είπαν, να σταματήσει η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και να αρθούν οι φορολογικές ρυθμίσεις για τους αγρότες.
Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έχοντας στο πλευρό τους τον δήμαρχο Σπαρτιατών, Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, είπε ότι η παρουσία του δεν έχει συμβολικό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα, γιατί η αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει το τίμημα με μεγάλες περικοπές.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών Λακωνίας, Νίκος Δημητρόπουλος, σημείωσε ότι "πρέπει να καταλάβουν πως δεν αντέχουν άλλο ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε οι αγρότες".
Επίσης, υπογράμμισε πως "με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, η κυβέρνηση και οι δανειστές στοχοποιούν μία-μία τις παραγωγικές ομάδες της κοινωνίας κι αντί να διορθώνουν τα κακώς κείμενα, τις απαξιώνουν και τις οδηγούν σε εξαθλίωση και εξαφάνισή τους".
Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Τρίπολη
Με αυξημένη πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ενέκρινε το απόγευμα της Δευτέρας, ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της Πελοποννήσου, βασικά και κύρια των οποίων είναι η "άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου" και "άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού, με εφαρμογή του από το 2015".
Η "κατάργηση του χαρατσιού, που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους. Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότηση τους με χαμηλό επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια".
Επίσης "φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα-ανεμομίκτες και μείωση του αγροτικού πετρελαίου στο επίπεδα του 2009 όπως και την κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο".
Τέλος, "στήριξη στο εξωτερικό της ονομασίας ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών" όπως και "να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος".
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υιοθέτηση του ψηφίσματος των αιτημάτων των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον πρωτογενή τομέα και σημείωσε ότι, "οι επενδύσεις στην αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα".