Πρόστιμο έως και 720 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργη

Νέα ερωτήματα έρχεται να θέσει η επιβολή προστίμου σε μακροχρόνια άνεργη γυναίκα, η οποία ήρθε στο φως από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Η υπόθεση αφορά στην επιβολή προστίμου, ύψους 72 ευρώ σε μια 31χρονη γυναίκα, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια με την πενιχρή βοήθεια που λαμβάνει από συγγενείς, ενώ προσπαθεί παράλληλα να βοηθήσει την ανάπηρη μητέρα της.

Η γυναίκα, η οποία είναι ασθενής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο και σε έλεγχο που έγινε της έκοψαν πρόστιμο, παρότι η ίδια ενημέρωσε επανειλημμένα τον ελεγκτή ότι είναι μακροχρόνια άνεργη.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τις Οδικές Συγκοινωνίες, ενημερώνοντας για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Παράλληλα, φρόντισε να επισυνάψει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά της.

Παρόλ' αυτά όμως, στις 17 Σεπτεμβρίου ο ΟΣΥ απάντησε αρνητικά στο αίτημά της για ακύρωση του προστίμου. Ζήτησε μάλιστα από τη γυναίκα να πληρωθεί, καθώς διαφορετικά θα μεταβιβαζόταν εντός 20 ημερών στην εφορία όπου επρόκειτο να δεκαπλασιαστεί σε 720 ευρώ συνολικά.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με το οποίο επικοινώνησε η γυναίκα, έκανε δύο έγγραφες εκκλήσεις στον ΟΣΥ, χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση και καταγγέλλει ότι το κράτος “ενεργοποιεί όλο τον μηχανισμό του για ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε θα εισπράξει και το οποίο αποτελεί το ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ χτύπημα για τις δύο γυναίκες που βρίσκονται ψυχικά και σωματικά στην εξαθλίωση”.