Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα αρχίσει από την Πέμπτη να κυμαίνεται η θερμοκρασία, σύμφωνα με το δελτίο καιρού 3-7 ημερών που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε όλη την ελληνική επικράτεια θα επικρατούν νεφώσεις από την Πέμπτη και η πιθανότητα βροχής θα είναι μεγαλύτερη στα νησιά και την Κρήτη, ενώ θα ανέβει ακόμη περισσότερο την Παρασκευή.

Από το Σάββατο αναμένεται καιρός περισσότερο αίθριος με χαμηλές θερμοκρασίες, με άνοδο από την Κυριακή και κατά κύριο λόγο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Πέμπτη 03-10-2013

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 04-10-2013

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις κατά περιόδους, αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα καιρός γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο 05-10-2013

Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικόΑαιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: μικρή άνοδος κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή 06-10-2013 & Δευτέρα 07-10-2013

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο, τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα δυτικά ανατολικοί και νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.