Παίρνουν μέρος σε ενημερωτικές πορείες, σε κοινωνικές δράσεις και σε διανομές τροφίμων ή ρουχισμού.
Πρότυπά τους είναι οι αρχαίες Σπαρτιάτισσες, οι ηρωίδες του 1821 και οι Ηπειρώτισσες του έπους της Πίνδου.
Ο λόγος γίνεται για το Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής, το οποίο άρχισε να λειτουργεί επίσημα από το 2011. Ο ρόλος των... χρυσών κοριτσιών, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", είναι περισσότερο επικουρικός στις συνολικές δράσεις της ακροδεξιάς.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η Τοπική Οργάνωση Εύβοιας-Βοιωτίας έδωσε συγκεκριμένο χώρο στα μέλη του Μετώπου προκειμένουνα δημιουργήσουν το Εργαστήρι Χειροτεχνίας, όπου κατασκευάζουν δώρα και προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά. Έμπνευση για τα προϊόντα αυτά είναι το σύμβολο της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρεται στην Ιδεολογική Βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας του Μετώπου, ο ρόλος της γυναίκας στην ακροδεξιά παράταξη θα πρέπει να περιορίζεται στο τρίπτυχο "Ελληνίδα, μητέρα, σύντροφος, πολεμίστρια".
"Σεβόμαστε τον σημαντικότατο ρόλο της γυναίκας μέσα στη ζωή, στεκόμαστε όμως πολέμιοι στο ρόλο που έχει αποδοθεί στη γυναίκα στη σημερινή εξισωτική εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται ως φεμινιστική.
Σύμφωνα με το Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής, "η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, τη Μητρότητα".
"Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων", υποστηρίζουν.