Καθαίρεσε εκβιαστή-δημόσιο υπάλληλο ο Μιχελάκης

Υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης καθαιρέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη μετά από ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση κατ' εξακολούθηση.

Σχήμα οξύμωρο είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, συνέχιζε να εργάζεται μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία προΐσταται ο κ. Γιάννης Σγουρός και λαμβάνει όλες τις νόμιμες αποδοχές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται υπάλληλο του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μετά από καταγγελία.
Η ποινική δίωξη αφορά εγκληματική οργάνωση, κατά παράβαση άρθρου 187, παραγράφου 1 ΠΚ και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και συνήθεια.

Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε αμετάκλητα να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, φέρεται να ζήτησε να τεθεί άμεσα σε αργία ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως τον πρόεδρο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου "Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής", κ. Ιωάννη Σγουρό.

Παράλληλα, ζήτησε να διερευνηθεί αν η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε μετά τις καταγγελίες σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.  

Βάσει νόμου, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, ως πειθαρχικός προϊστάμενος, υποχρεούται να θέσει το συγκεκριμένο υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εκτός από το συγκεκριμένο υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής δύο ακόμη υπαλλήλους, που εργάζονται στην ίδια Περιφέρεια προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες-αναφορές.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος υπάλληλος κατηγορείται, σύμφωνα με τη καταγγελία για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και ο δεύτερος ότι ασκεί καθήκοντα οικονομικού διαχειριστή, αν και παράλληλα κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.