Πρώην χρυσαυγίτες έτοιμοι να αποκαλύψουν τη δράση ταγμάτων εφόδου

Προστασία ζητούν πρώην Χρυσαυγίτες για να δώσουν λεπτομέρειες στη δικαιοσύνη για τη δράση των ταγμάτων εφόδων της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη εμφανίστηκε μάρτυρας που θήτευσε στη Χρυσή Αυγή, εκδηλώνοντας διάθεση να καταθέσει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και να δώσει στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων των "Ταγμάτων Εφόδου".

Πληροφορίες λένε ότι ο μάρτυρας – κλειδί δεν θέλει να αποκαλυφθεί σε καμία περίπτωση το όνομα και ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς εκφράζει φόβους για αντίποινα από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα στον Άρειο Πάγο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ την υπόθεση αναμένεται να "δέσει" μάρτυρας κλειδί, καθώς υπάρχουν τα διαθέσιμα τα στοιχεία ενός προσώπου, πρώην ή νυν μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για εγκληματική δράση της ακροδεξιάς παράταξης.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλα τρία άτομα που επιθυμούν να καταθέσουν, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή ζητούν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους.

Στο μεταξύ στην ταυτοποίηση πέντε ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, μέσα από το κινητό του δράστη.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης των συνεργών – ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, ενώ εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής των προσώπων αυτών στην υπόθεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίσης, κάλεσε για εξέταση τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και συγκεκριμένα την κυρία Σοφία Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία και τους κυρίους Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ και Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουρλιώτης εστιάζει την έρευνα του στις σκοτεινές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, όπως προστασία σε νυχτερινά κέντρα και αναζητά στοιχεία για τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης. Επιμένει, επίσης, να ρωτά τους μάρτυρες αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και καθοδήγηση των δραστηριοτήτων.