Αγνή Μπάλτσα: Ευλογημένη χώρα η Ελλάδα

"Είμαι υπερήφανη και ευγνώμων που γεννήθηκα σε αυτή την ευλογημένη χώρα, την Ελλάδα" δήλωσε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος, Αγνή Μπάλτσα, μετά τη μεγαλειώδη συναυλία της με ελληνικά τραγούδια, χθες βράδυ, στην Κρατική Οπερα της Βιέννης, όπου αποθεώθηκε από το γοητευμένο ακροατήριο.

"Σαραντατρία χρόνια τραγουδάω στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και είμαι βαθιά συγκινημένη και ευγνώμων που ακούστηκαν αυτά τα τραγούδια σε αυτόν τον χώρο... Ο Τσιτσάνης, η πατρίδα μας, η θάλασσα, τα χρώματα... αυτή η πραγματικά ευλογημένη χώρα" είπε συγκινημένη.

Δημιουργώντας "γέφυρα" ανάμεσα στο κλασικό τραγούδι και στην ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, η Αγνή Μπάλτσα παρουσίασε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη και Σπύρου Περιστέρη, σκορπίζοντας άφθονα "άρωμα Ελλάδας" στο θέατρο.

Μάλιστα, το ακροατήριο, στο τέλος της παράστασης χειροκροτώντας όρθιο για ώρα την επανέφερε πολλές φορές στη σκηνή και η ίδια "ανταμείβοντάς" το, ερμήνευσε τέσσερα επιπλέον τραγούδια εκτός προγράμματος.