Τρεις πυρκαγιές καίνε σε περιοχές της Ελλάδας

Μεγάλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί εδώ και λίγη ώρα σε δασική περιοχή στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Από την πυρκαγιά έχει καεί μέχρι στιγμής ένα σπίτι ενώ απειλείται οικισμός. Επί τόπου έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρα του δήμου και ιδιωτών. Η φωτιά έχει μπει σε δυσπρόσιτη χαράδρα με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή γίνεται δύσκολη η κατάσβεσή της, παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Λαμπίρι Αχαΐας, κοντά στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, ανάμεσα σε Πάτρα και Αίγιο.Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν περισσότερα από 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, με περίπου 40 άνδρες. Επίσης στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 Άλλη μία φωτιά καίει στα Γρεβενά σε δύσβατη δασική περιοχή, αλλά λόγω καιρού η πυροσβεστική εκφράζει την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.