Οκτώ στους δέκα δασκάλους συμμετείχαν στην απεργία

Σε ποσοστό 80% φτάνει η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές του κλάδου.

Αρκετά δημοτικά σχολεία παρέμειναν και σήμερα κλειστά, ενώ συνεχίζεται και η πρώτη 5νθήμερη απεργία των καθηγητών και της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Σε ό, τι αφορά στην απεργία των καθηγητών κατά την σημερινή τρίτη ημέρα της απεργίας το ποσοστό πανελλαδικά άγγιξε το 50% (ενδεικτικά στην Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας σήμερα ήταν 59,78% , στην Καβάλα 40%, στην Χαλκιδική γύρω στο 65%). Ωστόσο οι εκρόσωποι των αριστερών παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι η απεργία είχε σήμερα πανελλαδικά συμμετοχή 75%.

Σε αυτό το πλαίσιο, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, αναφερόμενη στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η συνδικαλιστική παράταξη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΔΑΚΕ την ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει την ευθύνη για όσα προβληματα έχουν προκύψει εφέτος στο χώρο της εκπαίδευσης και είναι “ανεπιθύμητος στον Πειραιά”.