Γιώργος Ρουπακιάς: Ο ακροδεξιός που μαχαίρωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα

Αποποιείται την ετικέτα του μέλους της Χρυσής Αυγής ο 45χρονος ακροδεξιός, Γιώργος Ρουπακιάς, που φέρεται ως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Όπως χαρακτηριστικά λέει “επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι για να αμυνθώ...”.

Ο ίδιος ήταν εργάτης στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του, ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρεία πετρελαιοειδών. Είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Όπως ανέφεραν μάλιστα, συγγενικά το πρόσωπα, δεν επιθυμούν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί του. Οι γείτονές του στη Νϊκαια, όπου διαμένει, μιλούν για “άνθρωπο χαμηλών τόνων που έλειπε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του λόγω της εργασίας του”.

Όπως φαίνεται είχε καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία για άλλες υποθέσεις. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε από παλαιότερα διαφορές με τον 34χρονο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.

Διαβάστε επίσης: Η τυφλή βία, οι κοινωνικές ανισότητες και η άνοδος της ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης: Aυτός είναι ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Διαβάστε επίσης: Η δραματική μαρτυρία του πατέρα του Παύλου Φύσσα