Σαρανταοκτάωρη απεργία των δασκάλων

Την απόφαση για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, έλαβε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, στη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων των δασκάλων

Επίσης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, με την οποία τελικά όμως δεν συμπορεύονται στην πρώτη πενθήμερη απεργία.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κόκκινος, "η απόφαση πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με δεδομένο ότι καμία πρόταση από αυτές που συζητήθηκαν στις συνελεύσεις δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία".

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει ακόμη περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα γενική συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

H OΛΜE συγκαλεί την Παρασκευή, ευρεία σύσκεψη με συνδικαλιστές απο τα πανεπιστήμια, από τα ασφαλιστικά ταμεία, την ΠΟΕ ΟΤΑ και τον χώρο τον χώρο της υγείας, με στόχο τη συγκρότηση ενός κοινού απεργιακού μετώπου.