Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-συνδικαλιστών στη ΔΕΘ

Ανεβαίνουν οι τόνοι από πλευράς συνδικάτων ενόψει ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για "προσπάθεια εξαπάτησης συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων" με αφορμή τη δήλωση ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων.

Μάλιστα, ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή "κοροϊδία".

"Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει πολιτική ή ο λαός θα αλλάξει την κυβέρνηση", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσούκης.

Πάντως, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης τόνισε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μαζικό και ειρηνικό.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι υπάλληλοι στα τρία Σώματα Ασφαλείας έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης καθώς έχουν υποστεί μειώσεις 40% στις αποδοχές τους και δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, σημειώνουν οι Ομοσπονδίες τους.

Από εκεί και πέρα, τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 18:00 του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το "παρών" ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται.