Παραμένει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι

Αμφίβολο είναι αν και η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του, καθώς τα πρώτα στοιχεία για το πόρισμα της εξέτασης μάλλον περιπλέκουν παρά λύνουν το μυστήριο.

Όπως αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα του το “Βήμα”, σύμφωνα με το πόρισμα, το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και “ερυθροειδείς εστίες” στην τραχηλική χώρα. Ακόμη, είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία. Ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει μέχρι τώρα, σύμφωνα πάντα με το “Βήμα”, είναι ότι στα πόδια του 19χρονου δε βρέθηκαν μώλωπες, κάτι που ουσιαστικά καταρρίπτει τη θεωρία ότι το πόδι του παγιδεύτηκε στην πόρτα του τρόλεϊ και αυτό ήταν που οδήγησε στη θανατηφόρα πτώση του από το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, στο πόρισμα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την πρώτη πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό φέρεται να αναφέρεται ότι "ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε". Ωστόσο, η θεωρία αυτή φαίνεται να καταρρίπτεται.

Το βέβαιο είναι ότι ο 19χρονος έπεσε με την πλάτη και σύρθηκε στην άσφαλτο, όπως δείχνουν οι εκδορές που φέρει στην πλάτη και το μπράτσο, χωρίς όμως να μπορεί να αποδειχθεί με βεβαιότητα αν παραπάτησε ή κάποιος τον έσπρωξε, με τους ιατροδικαστές να σημειώνουν πως δεν είναι εφικτό να διαπιστωθεί αν ο 19χρονος απωθήθηκε από τον ελεγκτή, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ορατό στο σώμα του μόνο αν επρόκειτο για ένα εξαιρετικά βίαιο σπρώξιμο.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.