Εξέγερση μεταναστών με επεισόδια στην Αμυγδαλέζα

Ηρεμία επικρατεί πλέον στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ νωρίτερα το βράδυ επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση και ένταση.

Oι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στα κοντέινερ στα οποία διαμένουν, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο και  χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μεγάλη ομάδα μεταναστών κατέλαβε το ένα προαύλιο των εγκαταστάσεων και -σύμφωνα με την αστυνομία- επιτέθηκε στη φρουρά και έβαλε φωτιά σε στρώματα και εγκαταστάσεις ως διαμαρτυρία για την παράταση του χρόνου κράτησής τους κατά 6 μήνες. Πληροφορίες από το χώρο κινήσεων αλληλέγγυων στους μετανάστες πάντως, υποστηρίζουν ότι οι αρχές είχαν κόψει το ρεύμα εδώ και 3 μέρες από 2 κοντέινερ, ως "σωφρονισμό", διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά.

Την αστυνομία πλέον απασχολεί η καταμέτρηση των 2.500 κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σημειώθηκαν αποδράσεις, ενώ στη γύρω περιοχή στήθηκαν μπλόκα και άνδρες της ΔΙΑΣ έψαξαν σε σπίτια και καταστήματα για δραπέτες. 

Αναφέρθηκαν 10 τραυματίες αστυνομικούς από ρίψεις αντικειμένων, αλλά δε δόθηκε κανένα στοιχείο για τραυματισμούς μεταναστών.