Σεισμός 5,3 Ρίχτερ αισθητός και στο Λεκανοπέδιο

Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι της Τετάρτης. Η δόνηση που έγινε αισθητή και στο Λεκανοπέδιο έχει επίκεντρο 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Το Ελληνικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 Ρίχτερ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα (δηλαδή με 4 λεπτά διαφορά) είχε προηγηθεί προσεισμός 4,1 βαθμών Ρίχτερ, ο οποίος έγινε επίσης αισθητός. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, της δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 12:06, είχε προηγηθεί άλλη, μεγέθους 4,1 βαθμών. Και οι δύο δονήσεις προέρχονταν από την περιοχή 120 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας, κοντά στην Αμφίκλεια Λαμίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες με μεγάλη προσοχή. Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στο news.gr δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού

Όπως δήλωσαν ειδικοί επιστήμονες το news.gr, ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το κοντινό ρήγμα της Αταλάντης και χρήζει παρακολούθησης.

Σε συναγερμό η Αστυνομία και η πυροσβεστική αφού λόγω του σεισμού προκλήθηκαν σημαντικές κατολισθήσεις.

Ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αναφορά για ζημιές.  

Οι δυο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από το σεισμό σε πολλές περιοχές στην κεντρική Στερεά Ελλάδα. Αρκετοί κάτοικοι στη Λαμία, τα Καμμένα Βούρλα, τη Θήβα και την Αταλάντη έχουν βγει στους δρόμους εγκαταλείποντας τα σπίτια τους. 

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες στιγμές μετά το σεισμό στην Αμφίκλεια