Κυκλοφοριακό έμφραγμα από πορεία εργαζομένων του ΟΑΕΔ

Έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας, αλλά και για την "αποδόμηση" του Οργανισμού, όπως καταγγέλλουν.

Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 10:00 της Δευτέρας, αλλά ο περισσότερος κόσμος μαζεύτηκε και έκλεισε το πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο, αλλά και το δρόμο, μετά τις 10:40. Ωστόσο, οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές μετακινούνται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επειδή στο υπουργείο Εργασίας δεν τους συνάντησε κανείς.

Η πορεία 300 περίπου ανθρώπων είχε επιφέρει για περισσότερη από μιάμιση ώρα κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Κλειστές ήταν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, όπως και οι Πανεπιστημίου, Ακαδημίας (στο τέρμα της) και Φιλελλήνων, από την αλλαγή προορισμού και τερματισμού της πορείας των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε ο κ. Μακράκης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο και από τις 08:00 της Τρίτης, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

"Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης", τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, κλειστή παρέμενε η οδός Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.