Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μαρκόπουλο καίγοντας δασική έκταση αλλά και εξοχικά σπίτια και αποθήκες. Αυτή την ώρα ωστόσο παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες, 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 55 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Χθες οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν 193 παιδιά από κατασκήνωση και εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Άννης. Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά έφτασε στις αυλές και έχουν καεί και σπίτια, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Ηλίας Μαγγανάς. "Η φωτιά ξεκίνησε από τη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, κατευθύνθηκε προς το Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια προς το Πόρτο Ράφτη" δήλωσε στο news.gr, ο κ. Μαγγανάς.

Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, όπως δήλωσε στο news.gr ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης. "Είναι αρκετά πιθανό να πρόκειται για εμπρησμό, κάτι το οποίο αναμένεται να εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες, ενώ είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα", ανέφερε ο δήμαρχος, που έκανε λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φλόγες.