Αίτηση αποφυλάκισης από τον Β. Ρέστη

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, που πριν τέσσερις μέρες κρίθηκε με  απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής για κατηγορίες που αφορούν επισφαλές δάνειο που χορήγησε η FB Bank.

   O κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου να άρουν την προσωρινή του κράτηση, τονίζοντας ότι πριν την απολογία του κατέβαλε το ποσό του επίμαχου δανείου, δηλαδή  τα 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, με τους νόμιμους τόκους και τα έξοδα, που στην δικογραφία φέρεται να ζημίωσε την τράπεζα FB. Το δάνειο εκταμιεύθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από την τράπεζα της οποίας ο κ. Ρέστης ήταν κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και το οποίο δάνειο εμφανίζεται να κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του. 

Στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν είναι ύποπτος φυγής και πως κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή της τράπεζας για λόγους ηθικής τάξεως τα οποία, όπως τονίζει, πρόκειται να τα διεκδικήσει από τους δύο πρώην συνεργάτες του που τον εξαπάτησαν.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη στραφεί δικαστικά εναντίον του καταζητούμενου συγκατηγορουμένου του Αναστάσιου Πάλλη, τον οποίο θεωρεί "πηγή του κακού" για τη δικαστική του περιπέτεια. Σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση από την περασμένη Τρίτη, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επίμαχο δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εταιρεία AAM HOLDINGS S.A με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε ο επίσης καταζητούμενος Δημήτρης Καλλιμάνης. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, μοναδικός μέτοχός της ήταν η εδρεύουσα στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών εταιρεία με την επωνυμία EUROINVEST ENTERPRISES LIMITED, με νόμιμο εκπρόσωπό της τον Αναστάσιο Πάλλη.

Στην απολογία του ο Βίκτωρ Ρέστης , αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίμαχη δανειακή σύμβαση.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του ο κατηγορούμενος επέστρεψε στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB συνολικά 6,2 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο δανείου και τόκοι) καθώς το ποσό αυτό δεν μπορούσε να το καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού δεν προκύπτει ότι ήταν αυτός ο εκπρόσωπος της δανειολήπτριας εταιρείας