Γεωργιάδης: Έως τέλος Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν νοσοκομεία, ούτε να απολυθεί προσωπικό.

Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι βασικός στόχος του είναι να τεθούν σε λειτουργία κλίνες εντατικής θεραπείας, ενώ τόνισε ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για την κινητικότητα.

Τι είπε ο Άδωνις στους εργαζόμενους του Αττικού νοσοκομείου για τα επεισόδια της Παρασκευής

"Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο περιστατικό της Παρασκευής. Και ο καφές πετάχτηκε και πέτυχε τον κ. Σκανδαλάκη αλλά και χειροδικία υπήρξε. Δεν δίνω συνέχεια, γιατί δεν θέλω να "ρίξω λάδι στη φωτιά"". Με αυτήν τη δήλωση ξεκίνησε τη σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων του ΠΓΝ Αττικόν. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε στους εργαζομένους ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο μαζί τους.

"Θέλω τους εργαζόμενους συμμάχους στην προσπάθειά μου. Το αφήνω λοιπόν πίσω μου, αφού ξεκαθάρισα ότι στο σωματείο και μέσω αυτού σε όλους ανά την επικράτεια, ότι στη δημοκρατία μας μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν. Μπορούν να σηκώνουν όσα πανό θέλουν. Μπορούν ακόμη και -υπό μία έννοια- να λένε τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα τα οποία ακούστηκαν και στο προαύλιο του Αττικού αλλά και μέσα" ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

"Αυτό που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δεν θα γίνει ποτέ ξανά ανεκτό, είναι η ιδέα κάποιων ότι μπορούν να απαγορεύσουν στον υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο και να κάνει τη δουλειά του. Μπορούν λοιπόν να διαμαρτύρονται. Δεν μπορούν, όμως, να με εμποδίσουν να μπω στο νοσοκομείο" πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει αν επαναληφθούν παρόμοιες αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι εαν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση από εδώ και εμπρός, θα αποδοθεί ο νόμος.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης δήλωσε ότι έγινε σε αρκετά καλό κλίμα. "Μας παρουσίασαν όλα τα αιτήματά τους. Είχαμε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου, για να επιλύσουμε άμεσα ορισμένα από αυτά" είπε χαρακτηριστικά. "Μέσω της κινητικότητας τους εξηγήσαμε πώς θα ωφεληθούν νοσοκομεία όπως το Αττικόν. Θα προσφέρει το προσωπικό το οποίο χρειάζονται και ζητούν με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά του νοσοκομείου θα έχουν καλυφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες" συμπλήρωσε.