Σε ύφεση η φωτιά στο Αλεποχώρι

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο καπνοί στην περιοχή, η οποία κάηκε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αναζωπύρωσης με δεδομένο ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Νέο Μάζι και έκαψε πευκοδάσος.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί ύψους 4-5 μποφόρ, δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν αναζωπύρωση. Δεν απειλήθηκαν κατοικίες σύμφωνα με την 

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν περίπου 70 άνδρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και στρατιώτες με μηχανήματα του στρατού. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που πετάξαν με το πρώτο φως της ημέρας συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάσβεση.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.