Αντετοκούνμπο: Αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας

Για τα όνειρά του, τη νέα του ζωή αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα μίλησε σε συνέντευξή του στη Real News o Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο 18χρονος γιος μεταναστών από τη Νιγηρία που πρόσφατα απέκτησε το πολυπόθητο εισιτήριο για το μαγικό κόσμο του NBA μέσω των Μιλγουόκι Μπακς, με απολαβές ύψους 1,14 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.

“Αντλώ δύναμη από την οικογένειά μου, από τον Θεό, από τον εαυτό μου”, εξομολογείται ο 18χρονος μπασκετμπολίστας, και προσθέτει: “Χωρίς τη συμπαράσταση των δικών μου δεν θα έφτανα εδώ που έφτασα. Θέλω πολύ τώρα να τους το ανταποδώσω, με ένα καλύτερο σπίτι, μια καλύτερη ζωή. Τη δικαιούνται”.

Μιλώντας για το πώς συνδύασε το μπάσκετ με τη βιοπάλη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχεται πως δεν ήταν καθόλου εύκολο. “Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές όλη η οικογένεια και η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται υπομονή, πίστη και γερό στομάχι για να μην πέσεις κάτω, για να σταθείς όρθιος και να συνεχίσεις”, τονίζει.

Όσο για το αν αισθάνεται Έλληνας; “Ναι, και αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό. Χαρούμενο και όμορφο συναίσθημα μαζί”, επισημαίνει.